D.I.Y. Tips

Het wassen en poetsen van je auto kan echt leuk zijn, maar dan moet je natuurlijk wel de juiste middelen gebruiken. Wij vertellen jou graag hoe je met SONAX producten en accessoires een verbluffend resultaat bereikt en je auto ook nog eens beschermt tegen weersinvloeden. Want het loont om je auto in topstaat te brengen en te houden.

Allereerst wordt de auto met een tuinslang of hogedrukspuit goed afgespoten, waarbij van boven naar beneden gewerkt wordt zodat het vuil met het water van de auto afstroomt. Hierna wordt SONAX Insectenverwijderaar op de neus, voorruit en spiegels gespoten. Na even ingeweekt te zijn, laten de insectenresten zich gemakkelijk wegvegen.

De velgen worden behandeld met SONAX Velgenreininger. Na het inwerken en eventueel borstelen worden deze afgespoeld met water.

De auto wordt vervolgens grondig gewassen met een goede SONAX Spons en een mooi schuimend sopje op basis van SONAX Shampoo. Ook hier is het advies om in de lengterichting van de auto van boven naar beneden te werken, waarbij de omkanten van de te openen delen, de dorpels en de wielen niet vergeten mogen worden. Hierna wordt de auto nog een keer afgespoeld en vervolgens gedroogd met een SONAX zeem.

Nu is het de beurt aan het interieur! Na het mattenkloppen en grondig stofzuigen worden vloerbedekking, stoelen, deurpanelen, ruiten, dashboard en eventueel de hemel gereinigd. Ook hiervoor beidt SONAX een ruime keuze in reinigings- en onderhoudsproducten.

Vervolgens wordt de carrosserie deel voor deel gepolijst met bijvoorbeeld SONAX XTREME Polish & Wax, waarmee krasjes en doffe plekken verwijderd worden. Gebruik voor het inmasseren een SONAX applicatiespons en voor het uitwrijven een SONAX microvezeldoek in plaats van een paar oude lappen. 
Tot slot komen de wielen nog 1 keer aan de beurt. Voor extra glans worden de velgen gepolijst. Om dat zo te houden, worden ze ingespoten met SONAX XTREME Velgenverzegeling, waardoor vuil en remstof minder hechten. Met het op de banden aanbrengen van een verzorgende laag SONAX XTREME Bandenglans staat de auto er weer helemaal top bij!